Web_-0540.jpg

Blogg

SÅ fint har vi fått i studion nu!

Alltså ser ni så stolt och nöjd hon är där ovanför?! <3Jag såg alldeles nyligen någon som var trött på att alla influencers uppmanade till konsumtion hela tiden.. och jag kan hålla med om att det känns lite trist... och just därför känns det riktigt fint för mig att samarbeta med blocket.se som liksom har inriktningen att man ska ta vara på det gamla istället för att bara köpa nytt. Och som ni vet har jag inrett en del av min lokal just i samarbete med blocket.se och detta inlägget är en del i det annonssamarbetet. Vill ni se lite hur det blev eller??Vi är ju då inte helt klara (såklart, Kajsa Stina och Johan med tusen projekt) men vi har verkligen kunnat sätta stilen i studion och det känns som ett stort steg framåt! Förutom att shoppa på blocket.se har vi haft återbrukstänket med oss så gott vi kunnat över lag. Soffan har vi sen innan och valde att spara den, fast sätta dit nya ben (som inte kommit än, men jag lovar att visa när de dyker upp!) Jag rotade fram lite fina tyger från mitt tyglager och sydde två kuddar (fler ska komma!), och pallarna köpte jag på Åhléns (typ det enda som är nytt förutom lite teknik i poddstudion).Men det bästa i loungen är soffbordet som jag köpte av en tjej utanför Nacka - ursprungligen kommer bordet från Ellos och kostar 1800 kr, och jag gav 700! Sånt klipp! Skitnöjd.Mattan är också en som vi har sen innan och plötsligt blev den jättebra! Jag älskar när saker som man redan har, och som man tröttnat på, får nytt liv bara man kombinerar på annat sätt.Visste ni att man enligt statistik har i snitt 18 915 kr i oanvända prylar hemma? Såhär i jultider vill jag verkligen slå ett slag för begagnat, både till barn och vuxna. Tänk att du kan sälja av en del prylar, som du sen kan ersätta med klappar - Det känns så himla bra! Jag har ett konto som jag bara använder till köp och sälj begagnat, blir väldigt tydligt en in en ut liksom. Tack vare svenska folkets begagnathandel kan cirka 0,8 miljoner ton växthusgasutsläpp undvikas årligen. Det kan liknas vid om Stockholms vägtrafik stod still i ett helt år. Rätt ballt va? Och ännu bättre kan det bli! För som alla vet är det lite skakigt med miljön, och vill ni läsa mer om vad vi kan göra för att hjälpa den finns det massa nyttigt HÄR.Vi köper begagnat både till studion och hemmet, och sen flyttar vi grejer däremellan :D Det som plötsligt inte passar i studion kanske har en helt given plats hemma! Också hållbart. Och om ni inte är så vana vid att sälja och köpa begagnat har blocket.se en superbra säljguide som ni kan spana in! Och mina bästa tips när man ska köpa:

  1. Kolla skicket innan. Be om fler bilder, kanske i annat ljus, och fråga rakt ut om det finns skador eller slitage.
  2. Kolla skicket på plats. Ta tid på dig och provsitt eller vänd uppochner på möbler. Lukta, kläm och känn. Och köp inte bara för att du kört en bit eller känner att du måste bara för att säljaren tagit sig tid att ta emot dig. Jag har gjort några sånna missar i samband med detta projektet men också lärt mig och avstått några grejer när jag upptäckt att färgen tex inte stämmer med bilden (och därmed resten av inredningen). Det är trist när man kommer tillbaka och känner sig lurad.
  3. Sätt bevakning på prylar du specifikt letar efter. Jag har varit på jakt efter, och är fortfarande, fåtöljerna från serien Anni från Åhléns och har satt bevakning på just sådana. Då kan man få notis om när det kommer nya annonser.

Poddstudion har ju också tagit form, även om jag ska fylla på med någon bänk, lampor och lite växter kanske. Jag har satt upp skenor och draperier i taket runt hela rummet för att ljudisolera och det funkar ganska bra! Fåtöljerna och bordet är köpta via blocket.se och vi har skaffat lite nya fina stativ till mickarna. Färgerna blev lite roliga här, inte alls som planerat, men det är charmigt tycker jag! Lite 90-tal med orange och blått liksom. Och istället för att tycka att det inte passade ihop tog jag några kuddar, i passande färg, hemifrån och satte dit. Finfint! Men även här kommer det säkert förändras efter hand. En ulligare matta är tex önskvärt för både utseende och dämpning. Och så pjäsen! Som helt ärligt tog upp en stor del av vår budget :D Men det var SÅ värt! Hittade en krona på blocket.se och kontaktade säljaren som sa att han hade massor. Jag och Johan åkte dit, och följde med säljaren ner i en förrådslokal i ett bostadshus. Väl därinne fanns massor av kristallkronor i olika storlekar - säljaren hade tidigare haft butik och renoveringsverkstad och hade fått lägga ner sin verksamhet. Därför kunde vi få denna nya fina krona för ett ganska bra pris! Vi ville ju ha en pjäs i främre delen av lokalen där vi har skithögt i tak.Och den sätter verkligen standarden för hela stället. SÅ fint! Älskar den.Jag kommer såklart visa mer från vårt ställe efter hand som det blir klart, men visst har vi fått fint?!Och nu är det juligt dessutom. Supermys! Hoppas kunna åka dit en sväng imorgon (vabvecka här...igen) för att hämta prisböckerna (Livsstilsbibeln) så jag kan få iväg dem till vinnaren. Ska också köra dit lite säljgrejer från här hemma, lättare att sälja grejer från stan.  Men vi får se. Viktigast att alla blir friska bara.Hur gör ni, säljer ni på blocket? Och köper ni?Hoppas ni som INTE gör det ännu känner er sugna på att sälja och köpa lite grejer begagnat, det är verkligen ett bra sätt att göra lite nytt på och samtidigt värna om miljön. [heart_this]